Each Ship at (a) Time is a Unique Event

Floriama Cândea

www.floriamacandea.com

 

 

Un desen cu creta pe asfalt pare să fie un simbol universal al copilăriei. Vesel, creativ, colorat și liber, trezește zâmbete însoțite de sentimente calde de bine. Cum ar fi să desenăm cu raze de lumină? Bineînțeles colorate şi vesele? 

Geste Quantique

Tudor Ciurescu

www.instagram.com/tvdor/

 

There is a light and it never goes out, spunea vocalul trupei The Smiths. În lumea quantică, acest vers este un adevăr absolut.

Inspirată din estetica centrelor de cercetare vizitate, această lucrare face referire la un cuvânt, care mi-a atras atenția Quantum Espresso. În realitate, o serie de coduri de calculator open-source pentru modelarea materialelor la scară nanometrică, aici..... endless possibilities.

AGS (Automatic Growth Systems)


George Crîngașu

www.instagram.com/george.cringasu
 

 

O ilustrare idealizată a procesului de creștere a organelor, folosind celulele stem. O capsulă de incubare a organelor, un mediu controlat pentru dezvoltarea acestora, ce are la bază energie regenerabilă

Inspirația pentru această lucrare este ICGEB si departamentul lor de cercetare în domeniul dezvoltării unei tehnologii, ce ar permite în esență creșterea unor inimi folosind celulele stem. Ce ar însemna succesul în această cercetare și anume posibilitatea de a oferi un fel de "piese de schimb" pentru corpul uman? Cum anume poate acest success să ne influențeze viitorul sau modul în care privim corpul uman?

Brain Entropy


13m10j / Marius Jurca
www.13m10j.art

 

Brain Entropy este un experiment științifico-artistic (SF), care își propune să exploreze, din punct de vedere estetic, noi posibilități de creație artistică folosind tehnologiile actuale din domeniul neuroștiinței. Experimentul, aflat într-o primă etapă de dezvoltare, reprezintă o încercare de vizualizare și obiectualizare a proceselor neuronale manifestate la nivel cerebral, folosind o interfață grafică interactivă, o electroencefalogramă și o serie de procedee algoritmice de conversie a datelor.

Procesul mental investigat este aleatoriul sau mai bine spus, entropia procesului decizional, ca parte integrată a identității umane. Pentru captarea acestui proces a fost creată o interfață grafică interactivă (IGI), formată dintr-un set de 88 de numere corelate la rândul lor cu 88 de sunete muzicale, scopul acestora fiind de referință pentru două tipuri de stimuli: vizual și auditiv. Interacțiunea cu numerele într-un interval de timp predefinit și utilizarea unei căști EEG pe 64 de canale, care a permis captarea impulsurilor electrice apărute la nivel neuronal sub formă de date abstracte, au generat în urma analizei și transcodifiicări datelor, o sculptură virtuală unică specifică fenomenului investigat.

Materia dintre noi

 

Livia Mateiaș

www.liviamateias.tumblr.com
 

Ce este real? Putem măsura sau defini realitatea percepției noastre?

“Matter Between Us” încearcă să facă vizibilă legătura invizibilă dintre două câmpuri diferite de energie, care poate fi percepută doar prin focalizarea privirii într-un singur punct, astfel încât cele două câmpuri se unesc și se creează un al treilea câmp, care există doar la nivel de percepție, dar care le combină pe cele două și creează un nou model cu proprietăți diferite. Această fuziune optică oferă o perspectivă asupra unui alt strat al realității, unul care poate fi perceput, dar nu este real. Astfel putem să ne întoarcem și să întrebăm din nou: Ce este real?

Timescapes : from Clocks to Outerspace


Catrinel Săbăciag
www.behance.net/Qatri-Sabaciag

 

Punctul de pornire al acestei lucrări a fost pendulul, un obiect care este folosit in stiință și în viața cotidiană pentru a măsura fenomene și frecvențe de timp foarte diferite. Am ales trei tipuri de pendule pentru a ilustra felul in care comportamentul lor vorbește despre peisajul temporal a spațiului pe care il masoară.

Primul, un pendul de ceas, reprezintă timpul uman, cu mișcari regulate, previzibile și mecanice. Cel din mijloc, face referire la timpul geologic și este reprezentat de un pendul de piatră caracterizat prin mișcări haotice si imprevizibile. Acest pendul a fost inspirat de pendulul care măsoară seismele din Grotta Gigante, Trieste. Cel de al treilea pendul, reprezentând timpul cosmic redă un peisajul temporal vast, calm si tăcut; fiind inspirat de oglinzile pendul folosite in Observatorul LIGO pentru măsurarea undelor gravitaționale. Aceste oglinzi, numite și silent mirrors sunt pendule statice, menite să reflecte o undă laser care detectează unde gravitaționale (o fluctuație în curbura timp-spațiu care se propagă ca o undă și este generată de un obiect cosmic cu o masă foarte mare)